Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Stein Joar Halvorsen - ivrig samler av ugler og mynter

Jeg har alltid vært glad i ugler, sier Stein Joar Halvorsen fra Drammen. Arkitekten er en ihuga mynt- og uglesamler.

Hver gang jeg er ute og reiser kjøper jeg en ny ugle som en liten souvenir hvis jeg kommer over den. Jeg har alltid vært fascinert av ugler som ekstremt dyr. De har den beste hørselen som noe dyr har. Det er bevitnet at en ugle har hørt mus under en meter snø på 100 meters hold! Da har du vár hørsel! De kan snu hodet 540 grader! Deres nattsyn er helt unikt. Den flyr totalt lydløst. Den har et ansikt som ingen andre fugler har. Den ser så klok ut. Nesten som et menneske. Jeg har sikret meg ugler fra absolutt hele verden. Fra Sør-Amerika, Kina, USA og Australia.
Det er 135 uglearter i verden. 13 arter i Norge. Alle de norske har jeg utstoppet. Jeg er også svært glad i OL-mynter og har vel sikret meg det meste som har utkommet i så måte. Det begynte egentlig at noen venner av meg og jeg kjøpte den gamle kornmølla på Lillehammer i forbindelse med de olympiske leker der. Det ble til Mølla hotell. Jeg kjøpte 12 sølvmynter og fire gullmynter og ble hekta.

«Det begynte med en uglemynt fra Athen. Nå har jeg over 3000 ugler i samlingen og mynter fra hele Romerriket!»


Da jeg fikk se uglemynten fra Athen, så sikret jeg meg selvsagt den. Derfra var ikke veien lang til de romerske myntene som Samlerhuset hadde satt opp en fin samling av. Etter hvert fikk jeg kjøpt mynter fra de fleste romerske epoker. Så nå tror jeg nesten det historiske potpurriet er klart, sier Drammens store uglesamler.