Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
Uglesamler og myntelsker
Jeg har alltid vært glad i ugler, sier Stein Joar Halvorsen fra Drammen. Arkitekten er en ihuga mynt- og uglesamler.


Krigsseiler Ingvald Wahl har en gripende historie som Jon Michelet lot seg inspirere av
Historien om krigsseilerne er et mørkt kapittel i norsk krigshistorie. Veteran Ingvald Wahl har kjempet en nitidig kamp om anerkjennelse for de mange sjøfolkene i handelsflåten i krigstid.

Myntveket på Kongsberg skal prege norske mynter og medaljer fortsatt.
Norske mynter for Norges Bank, Nobels fredspris-medaljene og jubileumsmynten for Høyesterett. Det er bare noen av produksjonene fra Det Norske Myntverket på Kongsberg i år. Bedriften som ble stiftet i 1686 er Norges nest eldste industribedrift. I dag eies «Mynta» på Kongsberg av Samlerhuset og Det statlige finske myntverket. – Vi er svært...

Det Norske Myntverkets millionbidrag til Nobelinstituttet - les mer her
Det Norske Myntverket på Kongsberg preger som kjent årlig den offisielle Nobels Fredsprismedaljen, som deles ut i Oslo hvert år. I tillegg preger og utgir Det Norske Myntverket offisielle minnemedaljer til ære for fredsprisvinnerne. Spesielt minnemedaljene av Nelson Mandela har vært populære, ikke minst i Sør-Afrika. Salget av disse medaljene har...

Jon Michelet
Mine foreldre flyttet til Larkollen for å dyrke tobakk! Det var et marked for hjemmeavlet tobakk. På Larkollen er det sandjord og spesielt gode forhold for tobakkdyrkning. Da jeg var liten hang det fortsatt bunter av tobakk til tørk i skjulet! Den ble kruttsterk!

Fotografier fra arkivet til Norges Hjemefrontmuseum
Vemork, natt til 28. februar 1943. Fallskjermsoldatene fra Norwegian Indepentent Company No. 1 hadde sluppet seg ut over Hardangervidda fra fly. Nå hadde de tatt seg over fjellet på ski, og var med i en gruppe på ni soldater som hadde gått til Våer på ski.