Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Norske mynter for Norges Bank, Nobels fredspris-medaljene og jubileumsmynten for Høyesterett. Det er bare noen av produksjonene fra Det Norske Myntverket på Kongsberg i år. Bedriften som ble stiftet i 1686 er Norges nest eldste industribedrift. I dag eies «Mynta» på Kongsberg av Samlerhuset og Det statlige finske myntverket. – Vi er svært tilfredse med at Samlerhuset dermed sikrer fortsatt norsk myntproduksjon i Norge sier myntmester Jan-Eirik Hansen.

Avtalen med Norges Bank om produksjon av sirkulasjonsmynter i Norge ble vunnet i rå internasjonal konkurranse med statseide myntverket i EU, sier Jan-Eirik Hansen. Vi er derfor svært stolte av at vi fikk kontrakten for fire nye år. Rent pengemessig utgjør det ikke så mye for oss med ca. 10 prosent av produksjonen, men rent strategisk er det en superviktig kontrakt. Vi kan på en måte ikke snakke om hvor dyktige vi er som leverandører internasjonalt hvis vi ikke har kontroll på markedet her hjemme.

MYNTVERKET VAR BEST!

Norges Bank gjennomførte en anbudskonkurranse om kjøp av mynt fra og med 2015. Konkurransen ble i tråd med lov om offentlige anskaffelser kunngjort internasjonalt, og i alt tre myntverk leverte tilbud. Tilbudene ble vurdert ut fra pris og funksjonalitet, disse ble vektet henholdsvis 80 og 20 prosent. Basert på disse kriteriene ble tilbudet fra Det Norske Myntverket vurdert som det beste tilbudet, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Singsaas i Norges Bank. Norges Bank har signert en rammeavtale med Det Norske Myntverket for leveranser av norsk mynt i fire nye år fra og med 2015.

MARTIN LUTHER KING

Myntverket skal også lage en Malala-medalje

Myntverket har nylig inngått kontrakt om å bistå Martin Luther King Foundation med å forvalte arven etter Martin Luther King på mynter og medaljer. Dette er en stor prestisjekontrakt, sier myntmester Jan-Eirik Hansen. Fra tidligere har myntverket tilsvarende avtaler med Nelson Mandela Foundation, An San Su Kye, Moder Theresa, Mikhail Gorbatsjov og flere andre. Myntverket forvalter også rettighetene for Malala for mynt og medaljer og har laget Malala-medaljen.