Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.

Hjertelig velkommen til Samlerhuset – og myntenes forunderlige verden!

Samlerhusets visjon er å skape de beste samleropplevelser. Alltid.

 

Samlerhusets fremste formål er å dyrke samlerglede. Gjennom mynter, medaljer og samlerobjekter formidler vi historie, og bidrar til å bevare og bringe videre vår historie og kulturarv. Visste du at myntbransjen er en av verdens eldste og mest tradisjonsrike virksomheter? Og at mynter har eksistert i over 2500 år? Samt at det går an å skaffe seg originale mynter og medaljer fra alle disse årene tilbake?

Når det preges mynter og medaljer i dag, så representerer disse i sannhet samtiden, og er morgendagens historie. Slik alle mynter før dem har gjort det. Mynter og medaljer er håndfast dokumentasjon av historien, og disse blir samleobjekter som skifter hånd generasjon for generasjon inn i fremtiden.

Samfunnsengasjement og historieformidling
Vi syns det er utrolig spennende å sitte med en medalje eller mynt i hånden og fundere over hvor de har vært før, hvordan den har skiftet hånd, og vært samtidsvitner gjennom historien. Hvilken helt spesielle reise har hver eneste mynt vært med på?

Vi anser selv at vi har et helt spesielt samfunnsansvar i det å bidra til å bevare historiske minner og beretninger. Derfor tilbyr vi mer enn det enkelte samleobjektet, i form av spennende ekstramateriale og historisk dokumentasjon.

Gjennom tiden har selskapet samarbeidet med en rekke museer, historikere og fagmiljøer om dokumentasjon og formidling av historie. Samlerhuset står bak oppføringen av monumentet Pelle-gruppa (2013) på Aker brygge, Max Manus (2010) på Akershus festning, portrettmaleriene «Frigjøringskongene» (2015) på Norges Hjemmefrontmuseum og «Signingsmorgen» (2016) i Nidarosdomen og Jan Baalsruds Minnemonument (2020) i Nordre Follo. Samlerhuset har videre bidratt til en rekke andre prosjekter som dokumenterer historien, som vår betydelige investering i, og initiativ til det nasjonale monumentale Krigsseilerregisteret (2015) og Gunnar Sønstebys Minnefond (2016). Vi har ved flere anledninger samarbeidet med Kulturhistorisk museum i Oslo om historisk, numismatiske utstillinger. Mer om våre samarbeidspartnere, initiativ og utstillinger her.

Sosial bærekraft
Som historieformidler er vi opptatt av fortiden, deltar i nåtiden, og tar ansvar for vår påvirkning på fremtiden. Derfor engasjerer vi oss og tar initiativ til prosjekter som fremmer bærekraft i samfunnet.

Som en aktør med forgreninger og verdikjede som strekker seg over hele verden, har Samlerhuset mulighet til å påvirke sosiale forhold også utenfor vår Norges grenser. Vårt mål er at våre valg skaper positive ringvirkninger for de som trenger det mest.

Samlerhuset har inngått samarbeidsavtaler med aktører som Humanium Metal, Fairmined og Nobels Fredssenter for å bidra til å redusere sosiale forskjeller, redusere klimagassutslipp og fremme fredsarbeid her hjemme og ute i verden. Les mer om vårt arbeid for å fremme sosial bærekraft her.

Internasjonale samarbeid
Samlerhuset har solgt mynter, medaljer og samlerobjekter i Norge og Europa siden 1994. Vi er største formidler av samleobjekter i Norge og er også blant de største i Europa med virksomhet i 16 land. Vi har samarbeid med en rekke av verdens store og små myntverk og sentralbanker, og har fått tilgang og lisensen på salg en rekke sentrale myntprogram gjennom historien. Samlerhuset har videre vært involvert i formidling av en rekke sentrale myntprogram med samarbeidspartnere som Olympiske komité, FIFA, Ski-VM, Nelson Mandela Foundation blant mange.

Ekspertise på mynter og numismatikk

Samlerhuset har flere numismatikere og historikere i egen organisasjon både i Norge og Europa, og har videre et stort internasjonalt nettverk av mynthandlere og eksperter på mynter og numismatikk.

Vi garanterer alltid for ektheten og kvaliteten til objektene vi tilbyr deg.

Vi utgir står også bak den populære Mynt&Historiebloggen, og har gitt ut en rekke utgaver av magasinet Mynt & Historie.

Samlerhuset eier Det Norske Myntverket på Kongsberg, som er 100 % norskeid. Samlerhusets formål er å skape samlerglede og å formidle historie.

Her kan du lese mer om Samlerhusets historie!